Na InnoEnergyjev izziv PowerUp! prispelo 425 prijav, 13 iz Slovenije

8 aprila, 2020
Andreja Šalamun
Na InnoEnergyjev izziv PowerUp! prispelo 425 prijav, 13 iz Slovenije

Na izziv PowerUp!, ki ga razpisuje družba InnoEnergy, se je do roka, ta se je iztekel 10. marca, prijavilo 425 podjetij v zgodnji fazi rasti iz 24 držav srednje in vzhodne Evrope. Iz Slovenije je prispelo 13 prijav, od tega so bile tri sprejete v finale. EIT InnoEnergy izvedbo nacionalnih finalnih izborov izziva PowerUp! seli na splet.

 

Družba EIT InnoEnergy nadaljuje izbor najobetavnejših zagonskih podjetij, podjetij v fazi širitve ter malih in srednje velikih podjetij v regiji srednje in vzhodne Evrope (SVE) za svoj pospeševalni in poslovno-razvojni program PowerUp! Poudarjajo, da letošnje rekordno število prijavljenih kandidatov in slabi gospodarski obeti potrjujejo, kako pomembno je podpirati podjetja v regiji pri njihovi stabilizaciji in rasti. 

Letos so glavna tematska področja energetika, mobilnost, čiste tehnologije in pametna mesta, a so bile dobrodošle tudi ideje, ki morda izstopajo iz splošnih okvirov. Med letošnjimi prijavljenimi kandidati je rekordno število zagonskih podjetij. Tako se jih bo kar 360 v svojih državah potegovalo za nacionalni naziv ‘start-up leta’, podjetja pa se bodo potegovala tudi za denarne nagrade v vrednosti do 65.000 evrov in druge bogate spodbude vodilnih partnerjev, kot so Amazon Web Services, Revolut in SpeedUp Group.

Izziv podjetjem namreč ponuja priložnost, da pridobijo večmilijonsko naložbo in se pridružijo mreži EIT InnoEnergy. Ta podjetja bodo deželna številnih oblik podpore, denimo pri izboljšanju in razvoju produkta, pilotnih projektih, strategijah vstopa na trg, vstopu na mednarodni trg, širitvi ter nadaljnjih možnostih financiranja.

 

Program preselili na splet 

Kot je dejal Jakub Miler, direktor za srednjo Evropo v družbi InnoEnergy, so se odločili, da program, kljub strogim ukrepom za zajezitev novega koronavirusa po celi Evropi, nadaljujejo, vendar s pomočjo spleta, na varen in odgovoren način. »Še naprej želimo podpirati inovativna podjetja ter jim tako pomagati preživeti, se razvijati in uspešno poslovati v času, ko so gospodarske napovedi precej črnoglede. Prav zdaj, ko bodo morda zanje številni kanali in viri na trgu usahnili, bomo s pomočjo Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo še naprej podpirali inovativne podjetnike s finančnimi sredstvi, znanjem in dragocenimi partnerstvi,« pravi Miler. 

Nacionalni izbirni postopek in finalni izbor bosta potekala na spletu od začetka aprila do konca maja. Odločitev o terminu in lokaciji mednarodnega velikega finala pa bo sprejeta v prihodnjih tednih glede na omejitve zbiranja ljudi v državah znotraj regije. Slovensko tekmovanje PowerUp! bo letos potekalo na spletu, in sicer na Dan Zemlje, v sredo, 22. aprila 2020. 

 

Preberite tudi članek InnoEnergy ponuja zagonskim podjetjem finančno pomoč.

 


Nazaj na kategorijo OKOLJE.

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 12 times, 1 visits today)