Ministrova podpora zaščiti svetovnega fenomena: črne človeške ribice

6 julija, 2020
Foto: Luka Jesenšek (vir: MOP, gov.si)

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je ob obisku Bele Krajine sestal z direktorjem Krajinskega parka Kolpa Borisom Grabrijanom, s tremi župani belokranjskih občin Črnomelj, Semič in Metlika, z Andrejem Kavškom, Darkom Zevnikom in Polono Kambič. Obiskal je Info center črna človeška ribica.

Sestanek je bil namenjen predvsem problematiki sistemov odvajanja in čiščenja odpadnih voda na območjih, ki ne izpolnjujejo pogojev ali še ne izpolnjujejo pogojev, da bi bile financirane v okviru dogovora za razvoj regij. Gre predvsem za namen zaščite regijskega vodnega vira in zaradi specifike okolja oziroma podzemlja pod Belo Krajino ima lahko sleherni vpliv na površju negativne posledice na kakovost vode v tem vodnem viru.

»Gotovo turizem pomeni veliko priložnost za razvoj Bele Krajine in turizem delajo določene lokalne prednosti. Črna človeška ribica je zagotovo izjema v svetu, zato velja na tem graditi naprej z vsemi ukrepi, ki lahko postavijo to specifiko višje kot je doslej.  Vse predloge, ki so nam bili danes posredovani, bomo skrbno preučili in se na njih ustrezno odzvali,« je dejal.

 

Vir: MOP

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 54 times, 1 visits today)