Mačji mož iz Aleppa: Ernestovo zavetišče v Siriji

4 julija, 2020

Mačji mož Aleppa je čudovita zgodba o pomoči živalim sredi vojnega stanja.

 

Sirija. Težko si predstavljamo, kako je v resnici živeti v vojni. Mnogi ljudje zapuščajo svoje domove. A nimajo vsi te možnosti – številne živali tavajo po ulicah sirijskih mest, iščejo hrano, iščejo zavetje, iščejo varnost. Mnogi jih niti ne opazijo, nekateri jih podijo, brcajo …

A našel se je moški, ki se je odločil, da teh ubogih duš ne bo zapustil. Odprl je zavetišče, ki ga je poimenoval po svojem prvem ljubljenem mačku: Ernestovo zavetišče. Bivši reševalec Mohammad Alaa Jalle je zdaj poznan kot Mačji mož Aleppa.

Pod tem imenom ima tudi svojo FB stran, kjer zbira prostovoljne prispevke, ter posebno stran, kjer zbira sredstva s pomočjo koledarja za 2019.

Prvotno zavetišče je bilo leta 2016 v bombnem napadu porušeno. Zgradil je novo. Iz nič.

Mačke, psi, konji …

Mačji mož je ljubitelj vseh živali in to se vsak dan bolj odraža tudi na prebivalcih zavetišča. Začelo se je z mačkami, vsak dan rešujejo z ulic več psov in zdaj gradijo poseben del prav zanje Ernestovo zavetišče za sirijske pse – čeprav so se tudi v sobivanju z mačkami dobro ujeli.

Imajo tudi konje, pa kokoši, zajce, ovce, v posebni ogradi lisice, orla … Živali živijo v mirnem varnem okolju, kjer lahko v miru raziskujejo.

 

Vir: CaM, Ernesto’s Sanctuary

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 45 times, 1 visits today)