6:52 pop OBČINE

Zmagovalka letošnjega tedna mobilnosti Mestna občina Slovenj Gradec

Nagrada, ki jo je podelilo Ministrstvo za infrastrukturo v Kranju, ki je bil lanski zamgovalec, je, kot pravijo na občini, plod dolgoletnega načrtnega dela na področju trajnostnega urejanja prometa.

“Z ukrepi, ki sledijo trajnostni mobilnosti se trudimo k uveljavljanju in izboljševanju možnosti za preoblikovanje prometnih površin v korist pešcev in kolesarjev, aktivnemu sodelovanju občanov in boljši kakovosti bivanja danes in v prihodnje.”

V letošnjem letu se je Evropskemu tednu mobilnosti pridružilo rekordno število slovenskih občin in sicer kar 74 občin. Rekordno število beleži tudi EU, saj je v dogodku sodelovalo 2.426 evropskih mest od tega tudi tri mesta iz ZDA.

 

18 dogodkov, 2 km površin za pešce in kolesarje ter Celostna prometna stretegija

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal med 16. in 22. septembrom so v Slovenj Gradcu skupaj z različnimi izvajalci pripravili 18 dogodkov.

Med trajne ukrepe, ki so jih izvedli letos, spadajo investicije z ureditvijo pločnika v Pamečah, pločnika Krnice, pločnika Metulov breg, dokončanje del ureditve pločnika na Podgorski/Muratovi, ureditev kolesarskih površin na Partizanski cesti in izgradnje mini krožišča pri Avtobusni postaji z ureditvijo dodatnih površin za kolesarje in pešce ter postavitev preventivnega radarskega sistema »Vi vozite« v križišču Anžič na Selah.

“V letošnjem letu je bilo tako skupaj urejenih okoli 2 km površin za pešce in kolesarje, ki spadajo tudi med varne šolske poti. Hkrati s tem pa smo pristopili tudi k izdelavi Celostne prometne strategije, ki jo izdeluje tudi 64 občin v državi,” povedo na občini.

 

(Visited 152 times, 2 visits today)
Close