12:49 pop OBČINE

V katerih krajih imajo najbolj in najmanj urejeno javno stranišče?

“Akcija Naj javno stranišče 2021 je zaključena. MO Ptuj prvouvrščena v kategoriji mestnih občin, Občina Krško tudi letos prva v kategoriji ostalih občin,” je Društvo za KVČB razglasilo rezultate izbora Naj javno stranišče 2021.

Včeraj je potekala sklepna prireditev izbora Naj javno stranišče 2021.  Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) je podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2021. Komisija društva je ugotovila, da imajo v MO Ptuj najlepše urejena javna stranišča v kategoriji mestnih občin. V kategoriji ostalih občin pa si je prvo mesto tudi letos prislužila Občina Krško.

Tekom leta so člani komisije prevozili 4063 kilometrov in izvajali terensko ocenjevanje na 158 lokacijah
javnih stranišč po vsej Sloveniji. Preverili so kakšno je stanje javnih stranišč v 11 mestnih občinah, 84 ostalih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji.

Priznanje Naj javno stranišče za leto 2021:
– v kategoriji mestnih občin je prejela MO Ptuj z doseženimi 4,75 točkami (od 5,00),
– v kategoriji ostalih občin je prejela Občina Krško z doseženimi 4,98 točkami,
– v kategoriji bencinskih servisov Bencinski servis Petrol Mlake, smer Italija z 4,14 točkami (od 5,00)

Tudi letos je straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča leta 2021 med mestnimi občinami dobila Mestna občina Nova Gorica, v kategoriji ostalih občin Občina Vrhnika, med bencinskimi servisi pa Bencinski servis OMV Lukovica, smer Ljubljana

Vir in ostali rezultati: na spletni strani društva.

 

(Visited 257 times, 1 visits today)
Close