To so občine, ki si prizadevajo, da obdržijo mlade

8 oktobra, 2021

Certifikat Mladim prijazna občina je včeraj prejelo sedem občin: Mestna občina Slovenj Gradec in občine Mežica, Ormož, Kočevje, Medvode, Semič in Sežana. 

Za novo štiriletno obdobje pa so certifikat prejele mestne občina Koper, Novo mesto, Ljubljana in Velenje ter občine Sevnica, Radlje ob Dravi, Grosuplje, Radovljica, Jesenice, Gornja Radgona, Krško, Ajdovščina, Ravne na Koroškem, Trzin, Žalec in Šentjur, so sporočili iz urada predsednika republike.

“Iskrene čestitke vsem občinam, ki ste z današnjim dnem prejele ta laskav naziv. S tem ste dokazale, da se s strateškim pristopom k reševanju problematike mladih, lahko ustvari za mlade spodbudno okolje ter jim ponudite možnosti za njihovo osebnostno rast in karierni razvoj,” so na včerajšnji razglasitvi komentirali iz Inštituta za mladinsko politiko, ki podeljuje certifikat.

Predsednik Pahor je izrekel zahvalo županjam in županom tistih občin, ki so bile danes nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji, Inštitutu pa vročil zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Ob tem je poudaril, da opravljajo zelo pomembno vlogo.

 

 

 

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 138 times, 6 visits today)