Občina Izola nova članica Zelene sheme slovenskega turizma

10 maja, 2021

Destinacijam v Zeleni shemi slovenskega turizma se je kot 58. po vrsti, Občina Izola. Pri presoji trajnosti dosegla odlične rezultate in prejela zlati znak Slovenia Green Destination.

Občina se je, kot povedo na krovni slovenski turistični organizaciji, najbolje odrezala v kategorijah Destinacijski management in Kultura & tradicija, kar kaže na odgovoren in strateški pristop tako k upravljanju destinacije, kot tudi varovanju kulturne dediščine. “V lanskem letu so na tem področju med drugim pripravili zgibanko Visit & Respect Izola za osveščanje obiskovalcev, prav tako so bili aktivni v številnih mednarodnih projektih, ki prinašajo nove produkte in prednosti za deležnike. Veliko pozornosti posvečajo varovanju naravnega okolja, saj načrtujejo izračun ogljičnega odtisa obiskovalcev,” so obrazložili na STO.

Aktivno počitnikovanje in zanimiva doživetja

Destinacija svojo turistično prepoznavnost gradi na kulturnem turizmu, prireditvah in aktivnem počitnikovanju, ki je eden glavnih stebrov ponudbe. Turistično informacijski center obiskovalce in domačine usmerja na označene kolesarske in pohodniške poti in na obisk znamenitosti.

Poleg središča Izole so turistično vse bolj prepoznavni in obiskani okoliški hribi oziroma izolsko podeželje. Zaradi ugodne klime, geostrateške lokacije in raznolike ponudbe ima destinacija odlične pogoje za razvoj celoletnega turizma. Že sedaj je 80 % obiska razporejenega v 8 mesecih (april-november), destinacija pa na celoletnosti turizma dela tudi v naprej in je to zapisala kot enega od ključnih ciljev novi v turistični strategiji.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 100 times, 1 visits today)