Ljubljana izbira drevo leta 2019!

15 novembra, 2019
Foto: MOL

Skupina sodelavk in sodelavcev MOL je za letošnji izbor pripravila šest dreves, vsako s svojo edinstveno zgodbo. Enemu izmed njih lahko oddate svoj glas in tisto z največ zbranimi glasovi bo do prihodnjega praznika zagovornik vseh ostalih.

Ljubljana z organizirano službo, ki skrbi za mestno drevje, njihovim sistematičnim spremljanjem in vzpostavljenimi pravili za ravnanje z drevjem in njihovo neposredno okolico, postaja del pobude Tree Cities of the World. “S tem pomembno prispeva k mednarodnim prizadevanjem za priznanje krajev in mest, ki se zavzemajo za to, da se predvsem gozdovi in drevesa v urbanih okoljih pravilno negujejo, da se z njimi trajnostno upravlja, in da to tudi primerno proslavijo,” poudarjajo na Mestni občini Ljubljana, ki je v ta namen 28. november 2019 razglasila za dan, ko bo obeleževala prizadevanja občanov in sodelavcev, ki skrbijo za drevesa v mestu. Ob tej priložnosti bodo razglasili Drevo leta, ki bo simbolično ozaveščalo o vlogi dreves v mestih in pomenu skrbi zanje.

Pri izboru Drevesa leta lahko sodeluje vsak

Skupina sodelavcev v mestu je za letošnji izbor pripravila šest dreves, vsako s svojo edinstveno zgodbo:

Divji kostanj ob Celovški cesti, med stavbama Celovška cesta 264 in 268

Stebrasti hrast ob Slovenski cesti 19

Kavkaški krilati oreškar v Miklošičevem parku

Lipa na Borštnikovem trgu

Platana na Streliški ulici

Pokopališka pobešava vrba na križišču Ižanske ceste in ulice Livada

Enemu izmed njih lahko oddate svoj glas in tisto z največ zbranimi glasovi bo do prihodnjega praznika zagovornik vseh ostalih.

Glasujete lahko tukaj, do 20. novembra 2019.

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 82 times, 1 visits today)