Kranj prejel naziv Branju prijazna občina

8 decembra, 2017

Mestna občina Kranj se v teh decembrskih dneh lahko pohvali z nazivom ‘Branju prizna občina’, ki ga podeljuje Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, in v nagovoru poudaril, da predvsem z branjem knjig tudi kot družba postajamo modra, odprta, in strpna družba.

Arhiv: Mestna občina Kranj
Arhiv: Mestna občina Kranj

Naziv Branju prijazna občina, ki ga podeljujeta Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije, se v letu 2017 podeljuje prvič. Z nazivom želijo poudariti aktiven prispevek občine za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture v lokalni skupnosti.

24291671_1506654192746715_3036419872058466662_o

»Ponosni smo, da smo bili izbrani kot gostitelj tega dogodka. Prijave na javni natečaj ‘Branju prijazna občina’ je potekal ‘od Prešerna do Prešerna’ in zato je še toliko bolj prav, da smo se danes zbrali prav tu, v Kranju, kjer pregovorno radi pravimo, da je »kultura našla svoj dom«. V Mestni občini Kranj se trudimo spodbujati bralno kulturo predvsem pri mladih. Osebno menim, da so prav knjige tiste, s katerimi osebno rastemo, si širimo obzorja, in se z njimi učimo optimistično gledati na svet. Prav z bralno kulturo in branjem in predvsem s knjigami postajamo modra, odprta, in strpna družba,« je zbrane nagovoril Boštjan Trilar, župan Mestne občine Kranj.

Nazive Branju prijazna občina sta prejeli dve mestni občini, in sicer Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Kranj ter 16 občin, in sicer Črna na Koroškem, Hrastnik Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Kamnik, Krško, Prevalje, Radovljica, Slovenske Konjice, Sveti Andraž v Slovenskih  Goricah, Škofja Loka, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Trzin, Tržič in Žalec.

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 45 times, 1 visits today)