Dan Šole za župane

1 oktobra, 2018

Vseh dvanajst regionalnih stičišč nevladnih organizacij v Sloveniji letos pripravlja akcijo Šola za župane.  V okviru akcije bodo stičišča NVO po vsej državi organizirali pogovore med nevladnimi organizacijami in županskimi kandidati na letošnjih lokalnih volitvah.

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra 2018 po vsej Sloveniji.

“Akcijo pripravljamo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v politične programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018. Z akcijo bomo spodbujali dialog med politiko in skupnostjo ter predvsem spodbujali vsebinske razprave o problematikah, ki jih zaznavajo nevladne organizacije pri svojem delu. Namen akcije je vključevanje prispevkov civilne družbe v programe za vodenje občin v naslednjem mandatu,” pravijo organizatorji.

Nevladne organizacije bodo odpirale teme iz različnih področji družbenega življenja ter odpirale razpravo o problematiki razvoja in položaja nevladnih organizacij. Razvoj nevladnega sektorja je v določeni meri odvisen tudi od partnerskih povezav med občinami in nevladnimi organizacijami, zato bodo pogovori tekli tudi v tej smeri.

“Nevladne organizacije iz zasavske in osrednjeslovenske regije vabimo, da nam vaše predloge, pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v vaši občini sporočite že pred akcijo. Na podlagi prejetih vsebin bomo namreč oblikovali tematska izhodišča, ki bodo rdeča nit pogovorov v Šoli za župane,” še dodajo.

Letošnji županski kandidati bodo v Šoli za župane lahko prisluhnili potrebam in predlogom civilne družbe in imeli priložnost, da skozi pogovore in dialog svoje programe oplemenitijo s svežimi projekti, novimi vsebinami, kreativnimi rešitvami in v mandat morda celo vstopijo z novimi partnerji iz nevladnega sektorja.


Več na: Consulta.si

Nazaj na kategorijo obcine.
(Visited 78 times, 1 visits today)