Gobe so slastna jesenska jed – tokrat smo jih pripravili v pečici, za nasitno jed, ki smo jo poimenovali kar gobova zapečenka.

Sestavine:

  • narezane gobe
  • čebula
  • suh kruh
  • mleko
  • jajca
  • sol, poper, timijan
  • nariban sir

Priprava:

Suh kruh nadrobite in namočite v mleku. Na maščobi prepražite čebulo in gobe, dodajte timijan. Skupaj z zžvrkljanim jajcem gobe dodajte kruhu. Dobro premešajte in nadevajte v namaščen pekač. Na debelo prekrijte z naribanim sirom, dodate lahko še kakšno vejico timijana, in pecite na 180 °C slabo uro.

Postrezite kot krepko samostojno jed za dva (zraven lahko ponudite radič) ali pa v manjših porcijah kot prilogo zrezku, klobasi ali pečenemu piščancu.

(Visited 2.119 times, 1 visits today)
Close