Špageti Aglio e Oglio, s česnom in oljem

14 avgusta, 2021

Več ni nujno več, vsaj pri hrani to zagotovo drži. Špageti Aglio e Olio so dokaz za to. Le nekaj sestavin pričara čudovit obrok.

Informacije glede izvora te jedi so različne, lastijo si jo v regiji Abruzzo, kot tudi v Neaplju in še kje drugje. Nesporno pa je dejstvo, da je jed danes priljubljena po vsej Italiji in tudi izven nje.

Sestavine za 4 osebe:

  • špageti
  • pol skodelice olivnega olja
  • 2 stroka česna – narezana na tanke lističe
  • sol
  • po želji nasekljan svež peteršilj in parmezan

Priprava:

Najprej pristavimo vodo in testenine skuhamo al dente. Nato v ponvi, ki je dovolj velika, da bomo vanjo vmešali testenine, segrejemo olivno olje. Dodamo narezan česen in solimo. Pražimo in mešamo, dokler česen ne prične dobivati zlato rjavega odtenka. Sedaj v ponev stresemo testenine in dobro premešamo.

Ko serviramo jed na krožnike, po vrhu posujemo malo peteršilja in parmezana, lahko okrasimo tudi z baziliko.

 

 

 

 

(Visited 182 times, 1 visits today)