Sivkin sirup

24 avgusta, 2020

Sivka je uporabna tudi v kuhinji. Iz nje lahko pripravimo okusen sirup, ki ga lahko z mešamo z vodo ali pa ga uporabimo kot dodatek sladicam, koktajlom ali mineralni vodi.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  • 1 kg sladkorja
  • 1 l vode
  • 40 g citronke
  • 80 cvetov sivke
  • vijolična jedilna barva (po želji)

Priprava:

V posodo stresite sladkor in prilijte vodo. Ob segrevanju mešajte, da se sladkor povsem raztopi. Tik preden sirup zavre dodajte cvetove sivke in nato kuhajte 10 min na majhnem ognju. Po kuhanju odstavite in pustite stati čez noč. Ohlajeni sirup nato precedite, mu dodajte citronko za daljšo obstojnost in jedilno barvo, da dobite bolj barvit in zanimiv videz. Sirup nato shranite v steklenico. Postrezite ga z mineralno vodo ali navadno vodo in rezino limone. Uporabite lahko tudi suhe cvetove, ki imajo še izrazitejšo aromo.

Pazite, da izberete cvetove navadne prave sivke (Lavandula angustifolia) in ne lavandina oz. budrovke (Lavandula x intermedia), ki je križanec in ni primerna vrsta za oralno uporabo.

 

Sivkin koktajl

Sestavine:

  • sivkin sirup
  • Prosseco peneče vino

V kozarec nalijte 0,5 dcl sivkinega sirupa in nato do vrha peneče vino. Pomešajte in okrasite z limono in vejico sivke.

(Visited 219 times, 1 visits today)