Popolna poletna večerja je lahka, a hkrati bogata z okusi poletja – prija pa tudi hladna. Ena takšnih je današnja ideja …

Sestavine:

  • 1 kg paradižnikov, razpolovljenih
  • 450 g feta sira
  • olivno olje
  • (svež) timijan in origano
  • sol, poper
  • sveža bazilika

Priprava:

Pečico segrejte na 220 °C. Paradižnike razporedite po pekaču, tako da je sredina obrnjena navzgor. Po njih pokapajte olivno olje, solite in poprajte. Pečejo naj se 20 minut.

Feta sir razdelite na nekaj kosov in jih razporedite po paradižnikih. Po siru posujte timijan in origano. Pecite še 15 minut.

Pred postrežbo po jedi posujte še baziliko. Postrežete lahko s kosom kruha, ki ga pomakate v stopljeno feto in zmehčane paradižnike.

Ohlajeno jed pa lahko postrežete kot solatno prilogo.

(Visited 128 times, 2 visits today)
Close