RECEPT: Pita s šparglji in sirom

21 marca, 2021

Se tudi vam zdi, da so šparglji spomladi obvezno na jedilniku? Ne gre le za trend, so tudi izjemno zdravi. Tokrat so nam zadišali v obliki pite, saj je konec koncev vreme primerno za bolj krepko jed.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  • listnato testo
  • 5 jajc
  • 1,5 dcl mleka
  • 100 g naribanega sira, najbolje aromatičnega in tršega
  • 300 g špargljev, ki jim odrežemo ali odlomimo oleseneli del
  • začimbe

Priprava:

V pekač denemo polovico listnatega testa, prešpikamo in pečemo na 170 stopinj Celzija 10 minut. Po želji lahko testo tudi obložimo, denimo s peki papirjem in fižolom, da se ne dvigne.

Med tem pripravimo nadev: dodobra zžvrkljamo jajca, solimo, popramo, dodamo mleko in ponovno dobro premešamo (z vilico ali pa električnim mešalnikom). Po želji lahko dodamo še druge začimbe. Polovico sira potresemo po delno pečenem spodnjem delu pite, nanjo zložimo po dolgem na pol prerezane šparglje, čeznje polijemo jajčno mešanico in potresemo preostanek sira.

Pečemo še okoli 20 minut.

Pita se prileže kot samostojna jed, lahko pa jo, za lačne, postrežemo po kosih kot prilogo.

(Visited 321 times, 1 visits today)