Domači sladoledi so vse bolj popularni iz več razlogov: točno vemo, kaj je v njih, po vročini se nam ne ljudi po sladoled, ampak ga raje pojemo kar doma, lahko ga naredimo dokaj hitro kot sladico in zanj sploh ne potrebujemo kakšnih posebnih sestavin, niti pripomočkov.

Tu je en tak hiter, preprost recept, za domač sladoled.

Foto: VB

Sestavine za 4 manjše skodelice:

  • 350 ml rastlinske smetane za stepanje (običajna smetana nima tako prave strukture, lahko pa tudi poskusite)
  • približno po 25 g treh različnih čokolad: bele, mlečne in temne (eno od teh lahko nadomestite tudi z 2 žlicama čokoladnega namaza, vendar za tisti kremen okus priporočamo, da dodate tudi belo); količine so lahko tudi večje, če želite bolj čokoladen sladoled
  • če vam je všeč tekstura in okus piškotek, dodajte kavno skodelico zdrobljenih mehkih (spužvastih) piškotov ali peciva; če tega nimate, lahko piškote nadomestite z mletimi mandlji in začimbami za piškote (koriander, cimet, klinčki, janež, muškatni orešček, zvezdasti janež …)
  • vanilijev sladkor ali žlica sladkorja v prahu in ščep vanilije.
  • po želji: dodatna drobljena čokolada

Priprava:

Stopite vse čokolade na nizki temperaturi, vendar ne popolnoma, premešajte, malce ohladite. Stepite smetano, skupaj s sladkorjem, vanilijo, piškoti (ali mandlji in začimbami). Ko je krema čvrsta, čokolade pa ohlajene, vmešajte še čokolade (če želite bolj marmorinan videz, ne zmešajte preveč), z žlico vmešajte še koščke čokolade.

Maso razdelite v skodelice in jih postavite v zmrzovalnik za pol ure, malo premešajte in vrnite za še približno pol ure oz. do želene teksture.

Tule pa podoben recept za sadni sladoled:

(Visited 501 times, 4 visits today)
Close