Preprosta pita z mešanimi gobami

26 septembra, 2021

Pita z gobami je hitra in enostavna za pripravo, pričara pa bogat okus jeseni. Jed je brez mesa z nekaj minimalnimi prilagoditvami pa je lahko tudi veganska. 

Sestavine:

  • narezane gobe (vsaj 2 -3 skodelice, odlična kombinacija so jurčki, šampinjoni in šitake)
  • listnato testo
  • 2 čebuli
  • oljčno olje, maslo
  • sol, poper
  • nasekljan timijan (idealno svež)
  • parmezan
  • kisla smetana (po želji)

Priprava

Segrejte maslo v veliki ponvi na srednjem ognju, dodajte sesekljano čebulo, jo posolite in počasi pražite okoli 10 minut. Dodajte gobe in timijan ter sol in poper in mešajte, vse skupaj okoli 20 minut.

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija, listnato testo položite na s peki papirjem obložen pekač. Če želite višjo pito, uporabite dve plasti. Robove zavihajte, da dobite lep videz ograjice pite. Obložite z gobjo mešanico.

Pito pecite okoli 30 minut, odvisno od pečice – po 25. minuti spremljajte videz testa, to mora biti zlatorjavo in že na videz hrustljavo. 3 do 5 minut preden jo vzamete iz pečice, jo posujte še s parmezanom, ko jo vzamete ven, pa še s preostankom timijana.

Pred serviranjem počakajte nekaj minut, po želji dodajte nekaj kisle smetane.

(Visited 95 times, 3 visits today)