Polpeti iz bučk so odlična priloga, večerja ali celo prigrizek. Še posebej priljubljeni pa so v zadnjem času takšni, ki ne vsebujejo ne moke, ne drobtin.

Sestavine:

  • 2 srednje veliki bučki
  • približno 90 g naribanega parmezana
  • 30 g čičerikine moke (lahko tudi pretlačena kuhana čičerika, v tem primeru malo več)
  • 2 jajci
  • sol, poper, začimbe po želji
  • olivno olje

Priprava:

Bučke naribamo in jih posolimo ter pustimo malo odstati. Potem jih ožamemo v krpi. V skledi zvržkljamo jajci, dodamo ostale sestavine, nato pa že ožete bučke. Dobro premešamo in z žlico na peki papirju, ki smo ga položili na pekač, ustvarimo kupčke – polpetke. Pokapljamo z olivnim oljem in pečemo okoli 20 minut na 175 stopinj Celzija.

Polpetki bodo hitreje sicer narejeni v ponvi, ki jo kar dobro segrejemo in na olivnem olju, na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.

Namigi:

  • nekateri v maso dodajo tudi koščke pancete ali slanine,
  • popestrite jih lahko tudi z naribanim korenjem,
  • postrežete pa s kislo smetano.


(Visited 3.264 times, 2 visits today)
Close