Na žlico: krepka enolončnica z listnatim ohrovtom

9 januarja, 2022

Listnati ohrovt je še ena super zimska zelenjava, odličnega okusa, hkrati pa zelo zdrava. Poznan je tudi kot divji ohrovt, južneje pa mu pravijo raštika. Tokrat smo ga uporabili v krepki čorbi, zimski enolončnici, ki vas bo pošteno nasitila – sploh, če boste vanjo dodali še klobaso.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • listnati ohrovt (lahko tudi drug ohrovt ali zelje)
  • krompir
  • korenje
  • čebula
  • suha rebrca ali krača (lahko tudi izpustite za brezmesno varianto)
  • olivno olje

Priprava:

Ohrovt očistimo in narežemo, če je steblo zelo čvrsto, ga zavržemo. Na hitro blanširamo. V loncu prepražimo sesekljano čebulo, nato pa vanj damo suha rebrca, na kocke narezan krompir in olivno olje ter zalijemo z vodo in zavremo, malo pokuhamo, dodamo še na kocke narezano korenje in ohrovt. Kuhamo, dokler ni vse skuhano in mehko. Po želji dosolimo in popramo ali v čorbi pogrejemo še posebej kuhano ali pečeno ali suho klobaso.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Namig: enolončnico postrežemo z zvrhano žlico kisle smetane za še boljši okus.

 

 

(Visited 123 times, 10 visits today)