Mlečne kumare

13 avgusta, 2020
Mlečne kumare

Sestavine:

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

  • 3-4 solatne kumare
  • 1 mlada čebula
  • 1 dl kisle smetane
  • 3 dl kislega mleka ali jogurta
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • sveže mlet poper
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 strok česna

Priprava:

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarčke. Kumare očistimo, odrežemo vrhe in naribamo na tanke kolobarje ali rezance. Rahlo posolimo in pustimo stati vsaj pol ure. Nato kumare previdno ožamemo. Dodamo čebulo in prelijemo z omako iz smetane in kislega mleka. Začinimo s poljubnimi začimbami, na primer z mleto rdečo papriko, kumino, lahko tudi s česnom ali sveže mletim poprom. Ponudimo k mlademu krompirju.

Domačih mladih kumar raje ne lupimo, saj je v lupini ogromno bioaktivnih snovi. Kumaričnega soka ne zavržemo, ampak ga uporabimo za pripravo zelenjavnih napitkov ali drugih zelenjavnih jedi.

(Visited 217 times, 1 visits today)