Lahka skutina torta s hruškami, ki preverjeno navduši

21 avgusta, 2021

Receptov za skutine torte je ogromno, a le malokateri je tak, ki se res nikoli ne ponesreči in ki preverjeno vedno navduši. Mi ga imamo.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Če se boste lotili skutine torte po spodnjem receptu, zagotavljamo, da ne boste razočarani. Najbolje pa je, da je precej enostavna za pripravo in primerna tudi za čiste začetnike. Treba je vedeti edino, da potrebuje vsaj 4 ure stanja v hladilniku, še bolje je, da na hladnem počaka čez noč.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine:

Za biskvitno tortno podlago:

  • 2 jajci
  • 75 g sladkorja
  • kapljica limoninega soka
  • 75 g moke
  • pol žličke pecilnega praška

Za nadev:

  • 480 g vloženih hrušk
  • 500 g pasirane skute
  • 125 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 6 lističev želatine
  • 2,5 dcl sladke smetane
  • nekaj kapljic limoninega soka

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo s polovičko sladkorja in limono v čvrst sneg. Rumenjake z drugo polovico sladkorja stepemo, da se sladkor stopi. Moko s pecilnim praškom presejemo na rumenjake, dodamo še sneg in narahlo zmešamo (na roke). Vlijemo v tortni pekač, ki smo ga dobro namastili. Pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija.

Medtem pripravimo nadev. Hruške dobro precedimo in sok prihranimo. Želatino namočimo v hladni vodi. Skuto, sladkor in limonin sok zmešamo. Ožeto želatino in približno 1 dcl hruškovega soka damo na majhen ogenj, toliko, da se želatina stopi. Precedimo in zmešamo v skutino zmes. Sladko smetano in vanilijev sladkor stepemo in na roke vmešamo v zmes.

Biskvit, ki se je medtem že ohladil, malo namočimo s hruškovim sokom in ga po vsej površini prekrijemo s polovičkami hrušk. Na to prelijemo skutino kremo in položimo čez noč v hladilnik. Okrasimo po svojem okusu, npr. s krhlji hrušk in lističi mete.

(Visited 147 times, 1 visits today)