Koprive v kuhinji: Zelena juha s koprivami

22 maja, 2021

Koprive so v kuhinji še kako uporabne! Poleg tega, da so zdrave in da jih marsikdo uporablja za čaj, lahko tudi “nadomestijo” špinačo. Tokrat recept za koprivno juhco.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine: 

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

  • 1 l vode
  • 1 dl mleka
  • 4 pesti koprivnih vršičkov
  • 2 srednje velika krompirja
  • 3 žlice graha
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • kurkuma

Priprava:

V kozico vlijemo vodo in mleko. Dodamo na koščke narezan olupljen krompir, grah, peteršilj in česen. Popramo in solimo ter začinimo z muškatnim oreščkom in kurkumo. Kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča nato odstavimo z ognja. Dodamo narezane koprive in pustimo stati približno 3 minute, da se zmehčajo. Juho zmeljemo s paličnim mešalnikom in postrežemo. Dober tek!

(Visited 184 times, 1 visits today)