Pite so okusna jed, ki jo v različnih oblikah pozna mnogo kuhinj. Pri nas so nekatere bolj tradicionalne, druge manj, poznamo sladke in slane, tiste prave domače po starih receptih in tudi bolj sodobne s kupljenim testom.

Kup receptov zanje smo že objavili (TULE), tokrat pa smo jabolčno pito preoblekli v novo podobo …

To je jabolčna pita v kozarcu – hitra, preprosta, okusna!

Sestavine:

  • 10 ovsenih piškotov, ki jih zdrobimo
  • 5 olupljenih, narezanih jabolk (in kakšna rezina za okras)
  • žlička cimeta
  • po želji: nekaj žlic rjavega sladkorja
  • kot dodatek: vanilijev sladoled, stepena smetana in/ali karamelni preliv, oreški …

Priprava:

Na nizki temperaturi kratko pokuhajte jabolka s cimetom (in sladkorjem). V kozarce nato le še naložite sladico v plasteh: malo jabolk, plast piškotov, plast jabolk, plast piškotov… do vrha. Na vrh “pite” dodajte smetano ali sladoled, okrasite s poljubnim posipom ali zvezdnatim janežem …

(Visited 765 times, 4 visits today)
Close