Pita brez peke je stalnica povsod, kjer ni preveč časa za pripravo sladic – a ni zato nič manj okusna. Nadev pa je tokrat zelo sezonski in dišeč – bezgov!

Sestavine:

  • za “testo” potrebujemo 200 g piškotov (v to pito se podajo polnozrnati ali ovseni, a tudi navadni masleni bodo v redu) in 90 stopljenega masla,
  • 1 vanilijev puding in 0,5 l mleka za puding
  • 1 dcl limoninega soka
  • naribana lupinica bio limone
  • 1 dcl bezgovega sirupa
  • 1 rumenjak
  • 2 dcl smetane za stepanje
  • sladkor za posip
  • za okras: rezine limone, sveže bezgovo cvetje

Priprava:

Za biskvit zmešate nadrobljene piškote in stopljeno maslo, nato pa denite mešanico v model za torto s snemljivim dnom, pritisnite ob dno in ob robu nekaj centimetrov višje, da dobite videz pite. Ohladite.

Pečico segrejte na 170 °C in pripravite nadev. Skuhajte puding, nato pa vanj, ko se malo ohladi, a preden se strdi, vmešajte limonin sok, limonino lupinico, rumenjak ter polovico smetane. Vlijte v pito in pecite 15 do 20 minut.

Postrežete s stepeno preostalo smetano, sladkorjem v prahu in pustite v hladilniku čez noč. Okrasite z limonino rezino in svežim bezgovim cvetjem.

Hitra priprava s še manj sestavinami

Ko se vam mudi, lahko pito naredite še hitreje, tako da jo nakapate z bezgovim sirupom, prelijete s pudingom, ohladite, nato pa okrasite.

(Visited 393 times, 2 visits today)
Close