Enostavna mineštra z lečo

22 avgusta, 2021

Mineštre in enolončnice so hvaležne jedi, saj se kuhajo v enem loncu in so običajno pogrete še okusnejše. Tokrat pripravljamo mineštro z lečo.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Leča je stročnica, polna zdravja in je odličen nadomestek mesa. Nekateri jo imenujejo kar super hrana, saj je polna beljakovin, vlaknin in mineralov. Ugodno vpliva na prebavo, na visok krvi tlak, na imunski in živčni sistem. Vse to so odlični razlogi, da se ta starodavna stročnica pogosteje znajde v kuhinjskem loncu.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine:

  • olivno olje
  • ena čebula
  • tretjina pora
  • 3 korenčke
  • 200 gramov leče
  • timijan
  • jušna osnova ali domača začimbna mešanica
  • sol, poper

Priprava:

Na olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo, da se razpusti. Dodamo na kocke ali kolobarje narezan korenček, narezan por in prepražimo. Dodamo dobro oprano lečo, malo premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, dodamo timijan, sol, poper in vse skupaj na majhnem ognju kuhamo toliko časa, da sta leča in korenček kuhana.

NAMIG: Nekateri lečino mineštro na koncu radi zalijejo z nekaj kapljicami sojine omake. Odlično se v to mineštro poda tudi druga (sezonska) zelenjava – cvetača, brokoli ali kaj drugega po vašem okusu.

 

 

 

 

 

 

(Visited 662 times, 1 visits today)