Bučni polpetki ali ocvrtki – kot prigrizek ali priloga

3 oktobra, 2021

Polpetki so jed, ki v večini družin prija kadarkoli. Če so pripravljeni doma, še posebej iz zelenjave, so tudi zdravi. Okusni in barviti, sezonski in lokalni – vse to odlikuje bučne polpetke.

Nekaj dileme je le glede tega, katero od oranžnih buč uporabiti v receptu. Mi smo se tokrat odločili za masleno bučo, ki je zelo sladka, in takšni so nam zelo všeč kot prigrizek. Če jih boste pripravljali kot prilogo k mesu ali drugi jedi, pa priporočamo muškatno ali hokaido.

Polpetke pripravimo na enak način kot iz bučk, lahko jih ocvremo in dobimo ocvrtke, ali pa spečemo v pečici in na ta način porabimo manj maščobe.

Sestavine:

  • buča (6 skodelic naribane)
  • 1 skodelica moke
  • 2 jajci
  • začimbe
  • sol, poper

Priprava:

V skledi zmešajte naribano bučo, moko, penasto umešana jajca, začimbe (priporočamo kurkumo in ingver ter poper). Pekač obložite s peki papirjem. Iz mase oblikujte polpetke in jih pecite 35-40 minut na 180 stopinj Celzija.

Lahko pa maso z žlico zajemate in ocvrete v vročem olju.

Namig: postrezite z doma pripravljeno omako iz kisle smetane, jogurta in čebule.

 

(Visited 269 times, 2 visits today)