5 načinov priprave slastnega kostanja

10 oktobra, 2021

Že samo pečen ali kuhan kostanj je jesenska poslastica, odlično pa se obnese tudi v sladkih in slanih jedeh. Tokrat smo izbrali 5 jedi s kostanjem … 

1. Kostanjev pire

Večjo količino kostanja skuhate in olupite. Priprava pireja je res zamudna, a je osnova za več različnih jedi iz kostanja, od juh do kreme za torto, od nadeva za pečenko do kostanjeve štruce.

2. Kostanjeva potica

Res, da je orehova potica kraljica praznično obložene mize, a zakaj je v teh jesenskih dneh ne bi zamenjala kostanjeva različica. V tradicionalnem receptu nadomestite orehov nadev s sezonskim – kostanjevim.

3. Kostanjeva torta

Le kdo bi se branil sezonsko obarvane torte, verjetno nihče. Njena priprava je zelo preprosta, specite biskvit za torto, naredite kremo s pomočjo kostanjevega pireja in malce okrasite s kuhanim kostanjem ter stopljeno čokolado.

4. Bučna juha s kostanjem

Bučna juha je že sama po sebi odlična izbira v teh malce hladnejših dneh. Če pa ji dodate še malce kuhanega kostanja, pa bo še bolj okusna.

5. Kostanjevi štruklji

Še ena tradicionalna jed, ki jo lahko sezonsko malce predrugačite. Slani štruklji z blagim kostanjevim nadevom so odlična priloga mesu, lahko pa jeste tudi same z bogato skledo zeljnate solate s fižolom.

(Visited 258 times, 6 visits today)