1:46 pop KMETIJSTVO-IN-GOZDARSTVO

Ste za sezono na kmetiji? Delo lahko najdete na spletu!

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so zagnali napovedani in težko pričakovani spletni portal za posredovanje sezonskega dela na kmetiji.

 

Portal sezonanakmetiji.si je praktična, enostavna in pregledna platforma, ki na enem mestu združuje oziroma povezuje iskalce kot tudi ponudnike sezonskega dela v kmetijstvu. S tem se ministrstvo umika iz svoje dosedanje posredniške vloge med ponudniki in iskalci dela.

V času epidemije z novim koronavirusom Covid-19 se številni kmetje in kmetijska podjetja srečujejo s pomanjkanjem sezonske delovne sile za najrazličnejša opravila v kmetijstvu, ki je običajno prišla iz drugih držav. “Žal je zaradi omejitev gibanja in prehajanja blaga ter ljudi med državami trenutno to zelo oteženo, zato smo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že pred časom pozvali k aktivnemu sodelovanju in pomoči, tako iskalce sezonskih del kot na drugi strani iskalce dela. Čeprav je bil MKGP zgolj posrednik med iskalci in ponudniki, smo bili nad obojestranskim odzivom pozitivno presenečeni. Slednje zlasti velja za iskalce del, ki so se nam v tem kritičnem obdobju za kmetijstvo, ko je čas za pobiranje pridelka in mnogih plodov, javili z vseh koncev države in praktično vseh družbenih profilov,” so povedali na ministrstvu glede sezonskega dela na kmetiji.

Uporaba portala je enostavna

Kmetje oz. ponudniki del se registrirajo z elektronskim naslovom, vpišejo svoje podatke in kontakt, za kakšno vrsto del iščejo potencialne delojemalce, dodajo pa lahko tudi kratek opis (npr. obdobje del, pogoji dela oz. zaposlitve ipd.). Iskalci del pa lahko pobrskajo po seznamu ponudnikov glede na kriterij vrste dela ali glede na lokacijo, ki je prikazana na zemljevidu.

Več na: sezonanakmetiji.si

(Visited 1.471 times, 10 visits today)
Close