8:00 dop KMETIJSTVO-IN-GOZDARSTVO

Les je naša zelena prihodnost

Les je naša zelena prihodnost

Dan slovenskega lesarstva, osrednji strokovni dogodek na področju slovenske lesne industrije, sta letos prvič organizirali SPIRIT Slovenija in Direktorat za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Udeležence virtualnega dogodka je nagovoril tudi minister Zdravko Počivalšek, ki je izpostavil, da je lesnopredelovalna industrija za Slovenijo izrednega, strateškega pomena, zato si zasluži posebno pozornost.

Direktorat za lesarstvo lesno panogo podpira z različnimi aktivnostmi in spodbudami ter s podpiranjem domačih in tujih investitorjev – med naložbami, ki jih je vlada uvrstila med prioritetne strateške naložbe je tudi sedem lesno predelovalnih centrov, katerih skupna investicijska vrednost presega 140 milijonov evrov. »Pomen lesa je predstavljen tudi v novi Slovenski industrijski strategiji 2021-2030, cilji pa so do leta 2030 povečati količino doma predelanega lesa na 3 milijone m3 letno, prihodke od prodaje v lesni panogi na 2,5 milijarde evrov in število zaposlenih na vsaj 15.000.

Dogodek se bo zaključil s slavnostno razglasitvijo nagrajencev natečaja za Naj – leseno gradnjo 2020 za objekte, ki so bili zgrajeni v zadnjih petih letih. Ob tej priložnosti je SPIRIT Slovenija s partnerji izdala tudi brošuro vseh prijavljenih objektov z naslovom Les=zares.

Vir: gov.si

(Visited 293 times, 1 visits today)
Close