Samooskrba z energijo tudi za poslovne uporabnike

9 septembra, 2019
Foto: Pixabay

Dom starejših občanov v Lenartu je omogočil SunContract partnerju, družbi Sonce energija, namestitev sončne elektrarne na strehi doma in si tako dolgoročno zagotovil odkup električne energije po nižji ceni, investitor pa možnost naložbe v sončno elektrarno in prihodke od prodaje proizvedene električne energije. Sončna elektrarna bo proizvedla približno 260 megavatnih ur (MWh) letno in bo pokrila tretjino potreb doma po električni energiji. Ker je priključena na platformo SunContract, lahko tudi preostanek energije prek platforme kupujejo neposredno od proizvajalcev po nižji ceni, kot jo ponujajo tradicionalni ponudniki.

SunContract je namreč slovenska platforma za trgovanje z električno energijo, ki neposredno povezuje proizvajalce energije in potrošnike v energetski bazen, ki temelji na pametnih pogodbah. Je rezultat domačega znanja in omogoča nov način trgovanja z obnovljivimi viri energije, povezuje obnovljive vire energije ter usklajuje ponudbo in povpraševanje na maloprodajnem trgu.

Kot pravi Jernej Škoflek, tehnični direktor podjetja Sonce energija, je lahko sončna elektrarna na Domu starejših občanov Lenart »spodbuda tudi drugim podjetjem, da razmislijo o namestitvi sončne elektrarne na svojih objektih in o sodelovanju s SunContract partnerji, saj si brez vstopne investicije zagotovijo energijo iz obnovljivih virov in optimizirajo stroškovno poslovanje na račun dolgoročno nižjih stroškov za električno energijo.

Nazaj na kategorijo energetika.
(Visited 51 times, 1 visits today)