7:51 dop AKTUALNO

Za nagrado Green Destinations Story Awards nominirane 3 slovenske destinacije

Nagrade Green Destinations bodo podeljene v več kategorijah (Upravljanje in regeneracija destinacij, Narava in pokrajina, Kultura in tradicija, Uspešne skupnosti, Okolje in podnebje, Poslovanje in trženje).

Ljubljana, Miren Kras in Jeruzalem Slovenija so nominirani za destinacijo z najbolj navdihujočo zgodbo po izboru javnosti v sklopu People’s Choice Award.

Kulturna dediščina v Ljubljani dostopnejša

V kategoriji Kultura in tradicija sta bila nominirana Ljubljana in Miren Kras, ki je tudi del destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina. V Ljubljani si prizadevajo, da bo kulturna dediščina mesta zaščitena in ohranjena za prihodnje generacije, hkrati pa dostopna čim širšemu krogu ljudi. Zato so s sodobno tehnologijo digitalizirali ljubljanske znamenitosti, ki jih je zasnoval arhitekt Jože Plečnik.

Lokalna gastronomija Miren Krasa

Destinacija Miren Kras je bila pri prijavi uspešna s projektom Krasna kuhnja, ki predstavlja primer oblikovanja lokalne blagovne znamke, ki izkorišča trajnostni gastronomski potencial destinacije. Model temelji na vključevanju, usposabljanju in izobraževanju izbranih lokalnih gostincev, ki preko sodelovanja razvijajo pripadnost znamki in v polni meri razumejo potencial izkoriščanja naravnih danosti v okolju, uporabljajo tradicionalne recepture, vzpostavijo kratke dobavne verige in podobno. Na sami destinaciji sistematično in inovativno vključujejo gostinsko ponudbo v promocijo ter v vsa turistična doživetja.

Spoznavanje Jeruzalema (Slovenija) z avtodomom

Destinacija Jeruzalem Slovenija je bila nominirana v kategoriji Okolje in podnebje. Jeruzalem je privlačna destinacija za popotnike z avtodomi, ki želijo svobodno potovati in uživati v lokalnih posebnostih, ki jih ponuja destinacija, vendar se je zaradi povečanja števila avtodomov v destinaciji povečalo divje parkiranje. Da bi se spopadli s to težavo, so v Jeruzalemu vzpostavili osem novih mest za avtodome, ki so brezplačna, obiskovalci pa morajo plačati le odvajanje odpadnih voda in elektriko. S tem so povečali tako zadovoljstvo obiskovalcev z avtodomi kot prebivalcev, ki imajo tako manj težav zaradi divjega parkiranja.

Svoj glas nominiranim destinacijam lahko oddate tukaj do 23. januarja 2023.

Vir: Slovenia.info

(Visited 104 times, 1 visits today)
Close