Za boj s koronavirusom zdravstvenim sistemom na voljo 2,7 milijarde evrov

16 aprila, 2020
Samo Kranjec

V okviru instrumenta EU za nujno pomoč je zdaj na voljo 2,7 milijarde evrov za neposredno pomoč zdravstvenim sistemom držav članic EU pri soočanju z izbruhom koronavirusa.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Svet EU, ki predstavlja države članice, je po hitrem postopku podprl predlog Evropske komisije iz 2. aprila, v katerem se je ta zavzela za čim hitrejše ukrepe v podporo zdravstvu, poročajo s Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Financiranje nakupa opreme in krepitve zmogljivosti

V prvem koraku bodo sredstva instrumenta EU za nujno pomoč namenjena financiranju nakupov nujnih medicinskih pripomočkov, denimo mask in respiratorjev, prevozu medicinske opreme in bolnikov v obmejnih regijah, pridobivanju dodatnega zdravstvenega osebja za najbolj izpostavljene točke v Uniji kot tudi gradnji mobilnih poljskih bolnišnic.


Preberite tudi:

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 32 times, 1 visits today)