4:37 pop AKTUALNO

Soča – slovenski biser – onesnažena

Danes je po Sloveniji završalo – objavljenih je mnogo fotografij naše krasotice, ki pa jo prikazujejo v peni, ne v njeni lepi čistoči.

Kaj se je zgodilo? Kot poročajo številni mediji, gre za izlitje iz proizvodnje podjetja TKK v Srpenici.

Civilna zaščita izvaja intervencijo in je Sočo zaprla za plovbo. Po zagotovilih poveljnika civilne zaščite Bovec gre po doslej znanih podatkih za nenevarno snov.

Organizacija Balkan River Defence navaja izjavo direktorja TKK, ki jo je dal za Radio Koper: “Z obžalovanjem moram povedati, da je res prišlo do izlitja naše surovine v reko. K sreči ne gre za nevarno snov. V varnostnem listu je jasno označeno in tudi sestava kaže, da gre za nenevarno snov. Večino snovi smo ujeli v naše varnostne bazene, del snovi, v tem trenutku še ne vemo natančne količine, ocenjujem, da od dveh do šestih ton, pa se je razlil prek varnostnih bazenov in stekel v reko.”

Na to se je organizacija odzvala s povabilom na Deci Soče: “Če je temu tako, potem gospoda direktorja in njegova podpornika župana @občina bovec in @občina kobarid vabimo, da drevi z nami spijejo deci Soče in prevzamejo odgovornost za to katastrofalno situacijo. Oni bodo pili tisto, ki teče dolvodno od tovarne, mi pa tisto gorvodno. Vabljeni, da se nam pridružite ob vhodu v tovarno TKK ob 20 uri.”

(Visited 741 times, 5 visits today)
Close