Potrjeno: Slovenci znamo peči odličen kruh!

20 oktobra, 2021
Foto: Mediaspeed

“Čestitke in zahvala vsem tekmovalcem, ki so spekli odlične domače kruhe. Skupaj dokazujemo, da Slovenci pečemo izvrsten kruh. Vesela pa sem, da se ta tradicija prenaša tudi na mlajše generacije in tako ohranja to pomembno spretnost iz roda v rod,” je na dogodku Naj Fala Kruh 2021, kjer so izbrali najboljše doma spečene kruhe, povedala predstavnica organizatorja, direktorica Lesaffre Slovenija Mirjam Kavčič.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Dogodek, namenjen predvsem promociji peke kruha, ohranjanju in prenašanju tradicije na nove generacije ter druženju, je 16. oktobra, na svetovni dan hrane, združil ljubitelje peke kruha in kvašenega peciva. Tekmovanje je imelo tudi socialno noto – vse kruhe so namreč podarili Društvu Food for Life, ki jih je nato razdelilo med socialno ogrožene družine.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Lovorike Naj Fala Kruh 2021 so se razveselili kar štirje kruhi izpod rok ljubiteljskih pekov – trije po oceni strokovne žirije in četrti po oceni obiskovalcev. Najboljši pšenični kruh je spekla Antonija Plešec, v kategoriji mešani kruh je s koruznim kruhom lovoriko osvojila Marija Špitaler, med kruhi posebnih vrst je bil s svojim rženo-pirinim kruhom z dodatkom soka potomke »stare trte« zmagovalec Darko Hercog, obiskovalci pa so najbolje ocenili česnove ciabatte Maje Kumar.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 77 times, 1 visits today)