Avtor bv: foto: shutterstock.com 10:30 dop AKTUALNO

Jutri vseslovenska akcija Pomladimo gozdove 2023

Jutri Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) organizirajo 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves POMLADIMO GOZDOVE 2023. Tradicionalna delovna akcija bo na vseh petih lokacijah potekala od 9.00 do okoli 12.00.

V tokratni akciji Pomladimo gozdove bodo posadili okoli 6.000 sadik različnih drevesnih vrst. Sadnjo mladih dreves bodo izvajali na Kočevskem v bližini vasi Polom, nad Lovrencem na Pohorju, v Smrečju pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah.

V bližini Renč na Goriškem Krasu pa bodo na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar, poleg sadnje drevesnih sadik še posejali 24 kilogramov semen različnih drevesnih vrst.

Kot so povedali, je odziv prostovoljcev za lokaciji v Medvodah in Renčah presegel pričakovanja, medtem ko bi bili na lokacijah na Lovrencu na Pohorju, na Kočevskem in na Bohorju veseli še kakšne pomoči pri sadnji.

Kljub vremenski napovedi akcija bo!

Za lokacijo v Renčah posebej opozarjajo, da je zbirno mesto pri Lovskem domu Kremance, Žigoni 135, Renče: “Ker v bližini delovišča ni mogoče parkirati, bo potrebno pri lovskem domu pustiti osebne avtomobile, na lokacijo sadnje in nazaj pa vas bomo prepeljali s kombiji in službenimi avtomobili SiDG, zato je nujno, da ste pri lovskem domu najkasneje ob 8.45 (lokacija sadnje je sicer od parkirišča pri Lovskem domu oddaljena približno 2,2 kilometra).”

Vremenska napoved sicer ni najbolj naklonjena, ampak v tem trenutku ne načrtujejo preložitve dogodka. “Ali kot bi rekli gozdarji: za delo v gozdu ni slabega vremena, je samo slaba oprema! Odločitev o morebitni preložitvi bo po posvetu z vremenoslovci sprejeta v četrtek 23. marca, o čemer boste nemudoma obveščeni,” še sporočajo.

Več svežih informacij pa tule.

(Visited 58 times, 2 visits today)
Close