7:10 pop AKTUALNO

Divjega lovca v narodnem parku ubil slon – nato pa ga je lev še pojedel

Incident v južnoafriškem narodnem parku: Divjega lovca ubila in pojedla slon in lev z, lahko bi rekli, združenimi močmi.

Divjega lovca na nosoroge naj bi med incidentom v južnoafriškem narodnem parku Kruger napadel slon, pojedel pa lev.

Policija je prejela informacijo, da je skupina moških odšla v park, da bi lovila nosoroge, ko je enega od njih nenadoma napadel in ubil slon.

Moški, ki so bili z njim v parku, so trdili, da so njegovo truplo odnesli na cesto, da bi ga zjutraj lahko našli mimoidoči. Izginili so iz parka in obvestili družino, kaj se je zgodilo, ta je potem stopila v stik s policijo. Zaposleni v parku so moškega začeli iskati peš in s helikopterjem, vendar ga ponoči niso mogli najti. Policija se je vrnila čez nekaj dni in našla lobanjo ter hlače pogrešanega moškega. Ostali trije moški so bili aretirani. Obtoženi so posedovanja strelnega orožja in streliva brez dovoljenja, vdora na posest in divjega lova.

»Nezakoniti vstop v nacionalni park Kruger, še posebej peš, ni pametna odločitev, saj prinaša veliko nevarnosti in ta incident je dokaz za to,« je dejal izvršni direktor nacionalnega parka Kruger.

Nosoroge pobijajo zaradi rogov

Južno Afriko, ki je dom skoraj 80 % vseh nosorogov na svetu, je v preteklosti močno prizadel divji lov. Med letoma 2013 in 2017 so divji lovci v Južni Afriki vsako leto ubili več kot 1000 nosorogov. Število je leta 2018 padlo na 769, pri čemer divji lovci ubijejo žival zaradi njenega roga.

Vir: WWP

(Visited 732 times, 4 visits today)
Close