3:53 pop AKTUALNO

Bo vreme v maju še kar aprilsko ali bomo dočakali prek 30°C?

Obeti kažejo na deloma sončno vreme s spremenljivo oblačnostjo, nadalje pa bolj oblačno z občasnimi padavinami do začetka naslednjega tedna.

Maj je tu in številni se že sprašujejo, kakšno vreme nas čaka v zadnjem pravem pomladanskem mesecu.

“Nad zahodnim in južnim Sredozemljem se bo poglobilo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna najverjetneje približalo našim krajem. Za njim se bo verjetno iznad zahodne Evrope nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka,” napoveduje ARSO.

Tudi ciklon.si – srednjeročna napoved dodaja, da bo vreme v naslednjem tednu precej nestanovitno: “Bo pa precejšna loterija zadeti točno napoved še za dan ali dva naprej in se bo lahko napoved tudi dnevno spreminjala. Sprva bomo pod vplivom višinskega ciklona, ki se spušča proti severnemu delu Sredozemlja, njegov vpliv bomo čutili že danes, zlasti pa jutri, ko bodo nastajale krajevne padavine. V torek se bo ciklon pomaknil nad Grčijo, zato bo več sončnega vremena in manj nestanovitnosti, temperatura pa se bo ponekod približala +25 °C.

Bomo v maju prvič dočakali čez 30°C?

V petek in soboto napovedujejo spet nekoliko bolj spremenljivo in hladneje. “Na začetku druge dekade se vreme še ne bo popolnoma stabiliziralo, tja proti sredini meseca pa se lahko pričakuje en val bistveno toplejšega vremena, ki se bo začel na zahodu.”

Ugibajo tudi o afriškem anticikloni, ki bi lahko prinesel prvo tridesetico, a ponovno opozarjajo, da so napovedi do 5 dni kar zanesljive, potem pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje!

Vir: ARSO, ciklon.si

(Visited 445 times, 1 visits today)
Close