Avtor ENERTRON | PROMO 3:30 pop GOSPODARSTVO, OKOLJE, Promo

Ekonomika Sončne Energije: Strategije in Priložnosti (Občina Trebnje)

Slovenija, obdarjena s povprečnim številom sončnih dni, presega številne druge evropske države. Več kot energetsko napredna Nemčija po podatkih Svetovne banke – ponuja idealne pogoje za razvoj sončne energije.

REM, 1,4 MW, 2023

Občani občine Trebnje, ki so v središču prizadevanj za energetsko neodvisnost, so izkoristili približno 2050 sončnih ur letno – podatek, ki ga navaja Agencija Republike Slovenije za Okolje (ARSO, 2023) – in s tem postavili občino v ospredje izkoriščanja obnovljivih virov. Naraščajoča namestitev samooskrbnih sončnih naprav med občani od leta 2017 odraža njihovo zavzetost za trajnostni razvoj. Občani Trebnjega, skupaj s slovenskimi podjetniki, odgovarjajo na ekološke in ekonomske izzive z usmerjanjem v sončno energijo. Njihove naložbe v sončne elektrarne ne prinašajo le ekoloških koristi in potencialnih prihrankov, ampak tudi krepijo zeleno podobo podjetij, ki lahko služijo kot primer dobre prakse tudi za druge občine in regije.

Sončna elektrarna, Dana, 0,5 MW, 2023
Sončna elektrarna, Plastofrom, 1,4 MW, 2023

 

Sončna elektrarna (PlamaPur & TermoPlasti Plama, 1,8 MW, 2023
Salonit Anhovo 2,3 MW, 2022

Primer iz prakse: Podjetje v Sloveniji je s 110.000 € naložbe v sončno elektrarno zmanjšalo letno porabo energije za 75 % in s prodajo 25 % presežka energije po treh letih povečalo prihodke in konkurenčnost.

Razmišljate o naložbi v sončne elektrarne? Naši prilagojeni izračuni vam pomagajo optimizirati načrt o naložbi.

Z ENERTRON sončnimi elektrarnami izkoristite maksimalno moč sonca in zmanjšajte svoj ogljični odtis, medtem pa prihranite pri stroških energije.

Kontaktirajte nas in začrtali bomo vašo zeleno prihodnost! Napredne sončne elektrarne za vaše podjetje.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Close