Avtor Avtor: BTŠ Maribor 5:22 pop Promo

BTŠ Maribor – najstarejša tradicija kmetijskega izobraževanja pri nas

Biotehniška šola Maribor je šola z najstarejšo tradicijo kmetijskega izobraževanja v Sloveniji. Pred dvema letoma je praznovala 150-letnico obstoja na prostoru, kjer se nahaja od ustanovitve dalje.

Biotehniška šola Maribor vabi na informativne dneve:

petek, 16. 2. 2024 ob 9.00 in 15.00 uri
ter v soboto, 17. 2. 2024 ob 9.00 uri.

Splošna in strokovno-teoretična znanja dijaki pridobivajo v specializiranih učilnicah, praktična znanja in veščine pa na šolskem posestvu, ki obsega kmetijske površine na Kalvariji ter v Svečini, kjer je tudi šolski hlev s konji. Šola ima na šolskem posestvu več objektov z ustrezno opremo za izvajanje praktičnega dela pouka, kot so vinska klet s polnilnico, sadno skladišče, sušilnica sadja in zelenjave, objekt za žganjekuho in predelavo kisa ter učna veterinarska ambulanta.

Dijaki in profesorji se vključujejo v evropske projekte, ki jim omogočajo opravljanje prakse in pridobivanje izkušenj v tujini. Na šoli je možno opraviti tudi tečaj varnega dela s traktorjem in traktorskimi priključki.

Programi, ki jih Biotehniška šola Maribor izvaja, so štiriletni program Veterinarski tehnik, štiriletni program Naravovarstveni tehnik, štiriletni program Kmetijsko-podjetniški tehnik in triletni program Cvetličar ter triletni program Mehanik kmetijskih in delovnih strojev. Na šoli se izvaja tudi nadaljevalni PTI (3+2) program Kmetijsko-podjetniški tehnik.

(Visited 19 times, 3 visits today)
Close