Ogled galerije in muzeja v zgodovinskem objektu v Prekmurju (Društvo Sij)

maj 16, 2017

r_08-05_18-06-54__DSC3469 Panorama_web

Ogled galerije in muzeja v zgodovinskem objektu Vogler na Cankovi v Prekmurju (Društvo Sij)

DSC_4132_webSij, kulturno in umetniško društvo vabi na ogled zgodovinskega objekta Vogler na Cankovi. Stavbni kompleks je bil v jedru trga Cankova zgrajen v obdobju med 1718 in 1737 kot lovski dvorec gospode iz Grada na Goričkem. Objekt je pozneje predstavljal zakupno gostilno grofa, ki jo je v letu 1863 odkupil Ferdinand Vogler.

V večnamenskem objektu deluje: kavarna, prenočišča, TiP Občine Cankova, Infomat Občine Cankova, kmečka tržnica, vinska klet, muzej in galerija. V prostorih nekdanjega lovskega dvorca pa ima sedež tudi Kulturno in umetniško društvo Sij. Objekt obdaja mogočen divji kostanj iz druge polovice 19. stoletja, ki nudi v poletnih mesecih senco za obiskovalce in goste večnamenskega objekta.

Društvo Sij se priporoča za ogled galerije in muzeja, ki se nahajata v tem zgodovinskem objektu. Vrata galerije so odprta vsak dan in je vstop prost. Za ogled muzeja in za voden ogled pokličite na informacije. Po ogledu galerije in muzeja, si lahko obiskovalci spočijejo pod krošnjo divjega kostanja na notranjem dvorišču. V galeriji si lahko ogledate razstave likovnih del ter predstavitev kulturnih in znanstvenih veljakov živečih in delujočih na Cankovi. V muzeju pa je na ogled postavljena razstava, ki predstavljajo zgodovino nekdanjega lovskega dvorca na Cankovi (Grofje Nádasdy na Cankovi, Družina Vogler na Cankovi in Preostali porcelan Družine Vogler).

Informacije:

+ 386 41 380 469 (Monika Hajdinjak, prof.)
+ 386 31 348 182 (Peter Obal)

e-mail: monika.hajdinjak@oscankova.si

(Visited 57 times, 1 visits today)