Pogrebna služba Barbara uvaja številne novosti

9 novembra, 2018

Pokopališka in pogrebna služba se s svojimi storitvami prilagajata sodobnemu času. Eno izmed najbolj inovativnih podjetij na tem področju je Pogrebna služba Barbara, ki uvaja številne novosti.

Pogrebna služba Barbara deluje v okviru podjetja JKP LOG, d. o. o., ki upravlja s pokopališči na Prevaljah, na Ravnah na Koroškem in v Črni na Koroškem. Med novostmi, ki so jih uvedli v zadnjih letih, so BIO žare, možnost naročila pogreba vnaprej in virtualne sveče.

Ker marsikomu raztros pepela ni blizu, so v podjetju svojim strankam ponudili alternativo – možnost pokopa BIO žare. Prostor za tovrsten pokop so poimenovali GOZD spominov, kamor so posadili različne vrste dreves in cvetlic. BIO žare so okolju prijazna rešitev, saj se popolnoma razgradijo in razpadejo v zemlji, iz katere črpajo številna drevesa in rastline v parku. Tako se krog življenja nadaljuje. Napisi pokojnikov so zapisani na kovinskih ploščicah in na skupni tabli ob začetku Gozda spominov. Tu so tudi klopce, kjer se svojci v tišini in objemu narave lahko posvetijo spominom.

Bliža se 1. november, ko se grobovi množično zasipavajo s svečami. V podjetju so za to našli okolju prijazno rešitev, in sicer v virtualni sveči. A ne gre le za okolje; v sodobnem času pogosto ni časa za obisk pokopališča. Virtualna sveča omogoča, da se za trenutek ustavimo tudi v službi ali doma, prižgemo svečko in se spomnimo pokojnega. Pokojnika izberemo v bazi pokojnih s pokopališč v njihovem upravljanju, na spletni strani podjetja. Zraven lahko naročnik doda tudi kakšno misel.

Tretja novost pa je storitev pogreb vnaprej. Če je pogreb vnaprej po svetu že nekaj običajnega, se pri nas o tem pogovarjamo malo zadržano. A v Pogrebni službi Barbara se zavedajo, da veliko ljudi želi svoje najbližje razbremeniti finančnih in organizacijskih skrbi, ki jih prinaša pogreb. Pogrebni načrt oblikujejo po željah posameznika, Pogrebna služba Barbara in JPG LOG pa zagotavljata, da bo pogreb po željah tudi izveden.

 


Več o podjetju na www.pokopalisce-barbara.si

(Visited 162 times, 1 visits today)