Ko vas začne zanimati človek, se vam začnejo dogajati lepe stvari

V poslovnem svetu se veliko govori o pomembnosti mreženja in nenehnega iskanja novih priložnosti za posel ter takšnem in drugačnem poslovnem povezovanju. Pri tem se največkrat omenja pomen spletnih medijev, socialnih omrežij in baz kontaktov. Ne smemo pa pozabiti, da se v resnici posel dela z ljudmi. Koliko torej veste o ljudeh?

Podjetja in podjetniki, ki ne glede na gospodarske razmere, gradijo svojo zgodbo o uspehu, dan za dnem delajo na odnosu s strankami, kupci, zaposlenimi, naročniki in ostalimi. Nič vam ne pomagajo vrhunski izdelek, najboljša storitev ali nova proizvodnja hala, če so vaši kupci zmedeni, naročniki razočarani ter zaposleni nemotivirani in nesrečni.

Največja konkurenčna prednost je v odnosih

Ker se danes največja konkurenčna prednost podjetja skriva v odnosih, smo v podjetju VALENTIA razvili izobraževanja na temo H2H (Human2Human) prodaje, komunikacije, vodenja in motivacije, kateremu osnova je poznavanje osebnosti človeka. Ko znate prepoznati osebnost človeka in njegove potrebe, želje in prioritete, se vam začnejo dogajati fantastične stvari.

Različni pristopi za različne osebe

V poslu lahko pogosto naletite na osebo, ki je ciljno usmerjena, nima veliko časa in jo v pogovoru z vami zanimajo zgolj dejstva. Takrat nikar ne ovinkarite in ne zavlačujte. Vaš odziv naj bo kratek, jedrnat, učinkovit in pisan njemu na kožo, saj vas bo tako najbolje sprejemal in razumel.

V kolikor stopite v odnos z osebo, ki je izjemno natančna, vas veliko sprašuje, želi vedeti vse in mu je pomembno dolgoročno sodelovanje in zaupanje, si zanjo vzemite čas. Poslušajte njegove pomisleke, jasno odgovarjajte na njegova vprašanja in naj se vam nikamor ne mudi.

V poslu boste naleteli tudi na osebo, ki je izjemno energična, pozitivna, veliko, veliko govori (vam redko pusti do besede), več obljublja, kot naredi, vendar ima fantastične ideje. K tej osebi pristopite na neformalen način. Dovolite, da izžareva entuzijazem, vendar v pogovoru z njo skušajte na koncu doreči kaj in kako.

Niso pa redkost tudi ljudje, ki delujejo malce neodločno, so vodljivi in izkazujejo izjemno skrb za dobe odnose in poštenost. Pri svojem delu ali pri realizaciji dogovorjenega so malce bolj počasni, vendar jim vaš oseben pristop in spoštovanje do njih pomenita vse. V kolikor vas bodo energetsko začutili, so vam vrata v posel odprta.

Na podlagi poznavanja osebnosti ljudi, ste v vašem poslu lahko uspešnejši. Zagotovite si največjo konkurenčno prednost v današnjih časih in začnite graditi posel z ljudmi.

Anja Žagar, VALENTIA, izobraževanje in poslovno svetovanje, d.o.o.

www.izobrazevanjaindelavnice.com

Preberite tudi:

kuster
Ponosni, da smo znova na vrhu!

"S trudom, predanostjo, dobro voljo in predvsem zaupanjem v naše delo ter kakovostne storitve smo znova dokazali, da zmoremo VSE." LUNOS je v letu ...

slider1_naslovna
25 letna tradicija družinskega podjetja Hubat iz Kamnika

Podjetje HUBAT je bilo ustanovljeno leta 1992 in se kot družinsko podjetje HUBAT d.o.o. (predhodno imenovano HP Commerce) danes ukvarja z mednarodnim ...

building-2748841_web
Varnostni faktor d. o. o. – varstvo pri delu je na prvem mestu

Podjetje Varnostni faktor d. o. o., s sedežem v ljubljanskem BTC-ju, je na trgu prisotno od konca leta 2014, a se kljub temu lahko pohvali s široki ...

girl-2198018_web
Polimedical – edina zobna ordinacija, ki nudi storitev v splošni anesteziji

Vas zanima intenzivno zobozdravstvo, brez bolečinsko zdravljenje, saniranje zobovja v enem dopoldnevu? Iščete rešitev za osebo s posebnimi potreba ...