Razvijejo vam vrhunske industrijske nože po vaši meri

9 novembra, 2018

Podjetje Tro, rezalna orodja iz Prevalj v Sloveniji, se je v 92. letih delovanja razvilo v priznanega proizvajalca nožev za raznovrstna rezalna orodja ter orodij za obdelavo lesa in s preverjeno kakovostjo postalo strateški dobavitelj industrijskih nožev po vsem svetu.

Različne panoge imajo specifične potrebe pri nožih, zato v razvojnem oddelku podjetja Tro nenehno raziskujejo in iščejo materiale in različne nanose, ki so najboljši za določene predelave materialov ter podaljšujejo življenjsko dobo njihovih izdelkov. Največji del njihove proizvodnje predstavljajo industrijski noži za plastiko in reciklažo, noži in rezila za les in lesno industrijo ter noži za kovinsko in papirno industrijo.

Celovita ponudba in strokovna podpora

Celoten proces razvoja in izdelave rezalnih orodij poteka v podjetju, veliko pozornost posvečajo različnim načinom termične obdelave nožev, kot so denimo kaljenje v olju, vakuumsko in indukcijsko kaljenje, kar je ključnega pomena za njihovo kakovost, poudarjajo v podjetju, ki si je s svojo celovito ponudbo, strokovno podporo in kakovostjo izdelkov pridobilo zaupanje kupcev v več kot 50-tih državah sveta, največ v državah zahodne Evrope in ZDA.

slika1

Njihovi zadovoljni dolgoletni partnerji so kakovost rezalnih orodij, proizvedenih v podjetju Tro, nagradili z vrsto

priznanj: v skupini Maag Automatik GmbH, članu skupine Dover, so jim lani podelili naziv Zlati dobavitelj leta 2017, v podjetju Bomag, ki je del skupine Fayat group, pa so jim podelili nagrado za kakovost.

Z vlaganjem v razvoj do vztrajne rasti

Dobre rezultate poslovanja – v zadnjih štirih letih so promet povečali za 60 odstotkov, v letošnjem letu tako načrtujejo 13,3 milijona evrov prometa, kar je 15 odstotkov več kot leta 2017 – lahko dosegajo tudi zaradi dobro premišljenega vlaganja v razvoj in posodobitev svojih proizvodnih zmogljivosti in informacijskih tehnologij. Večji del investicij predstavljajo stroji za mehansko obdelavo, brušenje in termično obdelavo izdelkov, ki ima pomemben vpliv na visoko obrabno obstojnost, žilavost in rezilnost nožev. Od leta 2014 do 2018 so njihove investicije znašale 6,5 milijonov evrov, še dodatna dva milijona pa jih načrtujejo do leta 2020. Del sredstev namenjajo tudi za izobraževanje zaposlenih in razvojno-raziskovalno delo, zelo spodbujajo inovativnost.

 

logo_web

(Visited 82 times, 1 visits today)