Iz surovega bloka naravnega kamna ustvarjajo unikate

9 novembra, 2018

Obdobje okoli 1. novembra je čas, ko se marsikdo opomni, da bi bilo treba obnoviti nagrobni spomenik. V podjetju Granvid poudarjajo, da za to ni treba čakati na pomlad, saj nagrobne spomenike izdelujejo in montirajo tudi pozimi.

Podjetje Granvid se že vrsto let ukvarja s kamnoseštvom. Iz surovega bloka naravnega kamna ustvarjajo nagrobne spomenike, pri katerih priporočajo izdelavo iz granita. Ta je trden in odporen na zunanje vplive. Spomenik izdelajo po željah stranke, hkrati pa svetujejo s svojimi idejami. Poleg nagrobnih spomenikov ustvarjajo še okenske police, delovne površine, pohodne površine, stopnice, kamine, kamnite mite in vrsto drugih unikatov iz marmorja, granita in onyxa.

0008

Naravni kamen – eden najbolj idealnih materialov

Naravni kamen človek uporablja že skozi celo zgodovino. »Njegova posebnost in odlika sta trdnost in obstojnost ter vedno širša možnost oblikovanja,« pravijo v podjetju Granvid in kot primer navedejo vsa zaključna dela v gradbeništvu, kjer kamen danes zamenjuje les. Problem kamna kot pohodne površine z vidika hladnosti pa uspešno rešuje talno gretje. Poleg granita in marmorja ima podjetje v ponudbi tudi dve vrsti plemenitih kamnov, onyx in portoro. Onyx ima posebno lastnost, zaradi katere je uporaben za vse notranje dekorativne izdelke, kjer želimo doseči poseben učinek samo z igro svetlobe. Še bolj poseben je kamen portoro, ki je črne barve, a ima tigrast vzorec z zlatimi lisami. Primeren je za notranje obloge kaminov, pultov oz. za različne dekorativne namene.

 


Več o podjetju in njihovih produktih najdete na www.kamnosestvo-granvid.si

(Visited 55 times, 1 visits today)