Epoksi talne obloge so odporne in preproste za vzdrževanje

9 novembra, 2018

V poslovni rabi so še posebej primerne v prostorih, kjer je treba nadzirati stopnjo onesnaženosti, ali kjer je velika pretočnost, njihove odlične lastnosti pridejo do izraza tudi v stanovanjskih objektih.

V podjetju Andrej Zorč, s. p., kjer ponujajo talne obloge za majhne in velike prostore, so na voljo tudi različne epoksi talne obloge, ki imajo odlične lastnosti. Odporne so na mehanske in kemijske pritiske, imajo izredno dolgo življenjsko dobo, njihovo vzdrževanje je preprosto.

Kos tudi najvišjim zahtevam po čistosti

Še zlasti so primerne za prostore, kjer je treba nenehno nadzirati stopnjo onesnaženosti. Za različne laboratorije, kuhinje, predelovalnice hrane in ostale prostore, kjer količina onesnaženosti s prašnimi delci vpliva na kakovost izdelkov. »Epoksi talne obloge ne vpijajo vode, ne zadržujejo prahu in umazanije. Čiščenje je enostavno in hitro,« poudarjajo v podjetju Andrej Zorč, s. p. Še posebej so primerne za prostore, ki imajo veliko pretočnost ljudi in jih je treba pogosto čistiti: v bolnišnicah, šolah, vrtcih in trgovskih centrih.

V stanovanjskih objektih za večino prostorov zadostujejo premazi

Epoksi talne obloge so primerne tudi za različne prostore v stanovanjskih objektih, kjer je mogoče uporabiti tudi stenske obloge. Pri tem praviloma zadostujejo že epoksi talni in stenski premazi, saj v stanovanjskih prostorih ni velikih mehanskih obremenitev. Nanašajo se direktno na betonsko površino v debelini med 100 in 500 mikronov. V prostorih, kjer so tla najbolj izpostavljena pritiskom, denimo v kopalnicah in kuhinjah, pa je treba postaviti talne obloge.

logo_web

(Visited 67 times, 1 visits today)