Učinkovito in ekonomično ogrevanje ter hlajenje

12 oktobra, 2018

S pomočjo klimatskih naprav ali toplotnih črpalk Samsung, ki jih ponuja podjetje Tratnjek, klima center, si lahko zagotovite visoko udobje bivanja v vašem domu ali poslovni dejavnosti

Pomurska družba Tratnjek, klima center, ki na trgu deluje šestindvajseto leto, kot pooblaščeni distributer klimatizacije Samsung za Slovenijo, ponuja rešitve  na področju hlajenja  in  ogrevanja. Njihova ponudba zajema domačo-hišno klimatizacijo, toplotne črpalke, prezračevanje in večje sisteme za poslovne uporabnike.

Samsung, ki sodi med vodilna podjetja v svetu na področju zabavne elektronike, telefonije in računalništva, po tej poti stopa tudi na področju klimatizacije. »Rezultat so tehnološko dovršene naprave, z daljšim garancijskim rokom (5 let) ter funkcijami, ki omogočajo nadzor naprav tudi na daljavo,« razlagajo v družbi Tratnjek.

Uporabnikom prijazne klimatske naprave

Samsungove stenske klimatske naprave odlikuje sistem Wind-Free™, ki prek 21.000 mikroodprtin nežno in enakomerno porazdeli zrak po vsem prostoru in ohranja udobno svežino brez prepiha. Edinstvena trikotna oblika klimatske naprave Samsung izboljšuje njeno učinkovitost, saj lahko z njo hladen zrak po vašem domu kroži hitreje, dlje in s širšim dosegom. Zaradi širšega dovoda lahko vsesa več zraka.  Digital inverter pa zagotavlja tudi bistveno boljšo energetsko učinkovitost. Obenem tehnologiji Virus Doctor in Easy Filter odstranita prah, onesnaževala, alergene, bakterije in viruse.

V podjetju Tratnjek pravijo, da klimatska naprava Samsung vztrajno deluje tudi v najtežavnejših okoljih. Tehnologija Triple Protector Plus preprečuje preobremenitev kompresorja in krmilnika zaradi napetostnih udarov in nihanja v električnem toku, zato ne potrebujete ločenega stabilizatorja napetosti. Vsebuje tudi protikorozijski premaz, ki preprečuje rjavenje kondenzatorja in ohišja. Večji kondenzator in optimiziran pretok hladilnega sredstva pomenita, da lahko naprava vzdrži tudi pri skrajno visokih temperaturah (do 58 °C).

Povezan sistem za celoten objekt

Samsung ponuja tudi rešitev Free Joint Multi za stanovanjske stavbe, ki zahtevajo prožen, učinkovit in zanesljiv sistem klimatizacije. Ena zunanja enota FJM podpira do pet različnih notranjih enot z minimalnim prostorom za montažo, ki zagotavlja želeno hlajenje oziroma ogrevanje v različnih prostorih. Notranje enote delujejo in so pod nadzorom istočasno kot en cikel, v istem načinu, prek enega daljinskega upravljalnika, za do štiri sobe. Ta sistem je idealen za prostore odprtega tipa, ki zahtevajo več notranjih enot, kot so pisarne in trgovine.

Pri notranjih enotah je Samsung razvil revolucionarno 3600 kasetno enoto, ki vsebuje brezlopatični sistem, ki (kot prvi v dejavnost klimatizacije) vključuje krožno obliko za enakomerni pretok zraka in stilsko estetskost.

Za ogrevanje in hlajenje so na voljo tudi Samsungove kanalske enote, ki omogočajo zelo visoko kakovost bivanja. V ponudbi družbe Tratnjek pa je tudi DVM S Eco (Digital variable multi)  sistem klimatizacije, kjer gre za kompaktno in učinkovito zunanjo enoto, primerno širokemu razponu domov in manjših podjetij. Sistem je na voljo v izvedbah 4, 5, 6, 8, 9 in 14 konjskih moči.

Toplotna_crpalka

 

Toplotne črpalke za vse letne čase

V podjetju Tratnjek za ogrevanje in hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode ponujajo tudi toplotne črpalke Samsung (zrak-zrak, zrak-voda), ki učinkovito delujejo v vseh letnih časih. Odlikuje jih združljivost z vsemi nizkotemperaturnimi sistemi, visoka sezonska energijska učinkovitost, oskrba z vodo do 550C, preprosta montaža ter nadzor nad delovanjem sistema ter delovanje v vremenskih razmerah do -250C. Tudi pri njih zagotavljajo 5-letno garancijo.

Vrhunski servis in rezervni deli

Pri celotni svoji ponudbi v družbi Tratnjek zagotavljajo kakovosten servis ter hitro in poceni dobavo rezervnih delov. »Na tem področju se še posebej trudimo, saj  je podjetje Tratnjek, klima center, v osnovi zraslo ravno iz servisne dejavnosti,« poudarjajo v murskosoboški družbi.

 

(Visited 149 times, 1 visits today)