Živali s svojimi umetninami zbirajo denar

31 januarja, 2021

Neprofitni center za rehabilitacijo živali zbira sredstva s spletno dražbo slik, ki so jih ustvarile živali varovanke centra.

Nature’s Nursery center za reševanje divjih živali je ena izmed mnogih lokalnih neprofitnih organizacij v zvezdni državi Ohio, ki je zaradi pandemije doživela velik upad donacij. Leta 2020 je organizacija pripeljala v svoje prostore rekordno število živali v njihovi 31-letni zgodovini. Ker osebni dogodki zbiranja sredstev zaradi pandemije še vedno niso mogoči, so se v Centru odločili za spletno dražbo umetnin živali.

Živali ustvarile prave umetnine

»Naše živali bi v običajnih razmerah obiskale otroke v šolah, a ker so šole zdaj zaprte, takšen način zbiranja sredstev ni mogoč,« pove izvršna direktorica Allison Schroeder. Zato se je osebje Nature’s Nresery centra odločilo, da izbrane živali s pomočjo barv in platna ustvarijo umetnine.

Te umetnine bodo na dražbi prodali, z zbranimi sredstvi pa bodo še naprej pomagali živalim, da jih bodo lahko čim prej izpustili v naravno okolje. Unikatne slike so ustvarili oposum Greta, želva Lefty, mlakarica Martin, sova Einstein in še mnogi drugi.

Vsa dokončana umetniška dela bodo na spletni dražbi od 1. do 5. februarja.

Vir: 13abc

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 52 times, 1 visits today)