Zgodbe iz narave iz Kozjanskega parka

9 januarja, 2021
Foto: Amadeja Knez, www.slovenia.info

V Kozjanskem parku so v okviru aktivnosti projekta LIFE NATURAVIVA zapisali enajst zgodb iz narave. Skupaj z risbami šolarjev iz osnovnih šol so jih natisnili v knjižici na dobrih 50 straneh.

Kratke zgodbe nam približajo povezanost in soodvisnost živih bitij v naravi. “Vodijo nas od metulja, ki brez mravelj ne preživi, preko polha brez repa, pridnih čebel in čmrljev, povezave med jabolkami in skovikom, do bobra, ki drevesa podira, mnogih vrst hroščev in gliv, ki le na sušečem drevju prežive, se za hip vključimo na gozdni internet, povežemo prenašanje krastač preko ceste z boljšim pridelkom solate na vrtu. Zvečer preberemo še zgodbi o sovah in netopirjih ter na koncu spoznamo, da »neumni« ptiči niti niso tako neumni. Bralkam/cem želijo bitja iz narave povedati, da niso strašna, nevarna, spolzka, nagravžna, niti ne srčkana, za vzeti s seboj domov. Zato jih spoštljivo opazujmo, sigurno bodo tudi nam povedali kup zanimivih zgodb. In svet bo lepši in boljši – za njih in nas,” so povedali o Zgodbah iz narave.

Zgodbe iz narave lahko brezplačno dobite na sedežu Kozjanskega parka v Podsredi. Do preklica omejitve gibanja jih pošljejo tudi po pošti. V elektronski obliki pa lahko knjižico prelistate TUKAJ.

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 72 times, 4 visits today)