Želijo si odpreti šolo za učitelje in dijake, ki so proti cepljenju

30 avgusta, 2021

Bo podeljena prva licenca šoli za učitelje in dijake, ki so proti cepljenju proti Covidu? V Latviji šola, ki je bila ustanovljena kot odgovor na vladno pravilo, da se morajo vsi učitelji cepiti, če želijo opravljati svoj poklic še čaka na uradno dovoljenje. 

Ustanovitelji šole, ki podpira vse “anticepilce”, so sicer optimistični, da bo licenca za opravljanje dejavnosti podeljena še pred začetkom šolskega leta, 1. septembra.

Državna služba za kakovost izobraževanja je potrdila, da je prejela vlogo in da je šola vpisana v register izobraževalnih ustanov, vendar to ne pomeni, da je bilo izdano dovoljenje. Pravzaprav je to administrativni postopek, ki lahko traja kar nekaj časa. To tudi pomeni, da starši, ki so proti Covid cepljenju, še ne bi smeli vpisati svojih otrok v omenjeno šolo.

Predlagano ime šole je Vse latvijska srednja šola. Načrt je, da dijake učitelji poučujejo na daljavo, s čimer se izognejo potrebi po cepljenju ali opravljanju rednih PCR testov za dijake.

Nekateri imajo pomisleke, da bi lahko imela šola zelo kontroverzen ugled. Sprašujejo se tudi, ali bi se njeni dijaki pozneje na trgu dela težje zaposlili? In, ali ne vodi takšna šola v družbeni razkol?

 

Vir: The Mayor EU

 

 

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 232 times, 2 visits today)