8:00 dop ZANIMIVO

Za ceno stanovanja lahko kupite celo vasico v Španiji

Se vam zdi, da je v bloku premalo prostora, pogrešate vrt, naravo, tišino in mir? Potem je morda za vas rešitev podeželje.

V Španiji lahko trenutno celo vas Salto de Castro kupite za 260.000 evrov. Vasico Salto de Castro sestavlja 44 hiš, šola, cerkev in bar, trenutno pa nima nobenega prebivalca.

Vasica se nahaja v provinci Zamora, v redko poseljeni regiji Castille in Leon, na severozahodu države. Zgradilo jo je lokalno vodno podjetje, da bi v njej živeli zaposleni na bližnjem jezu, a mehanizacija je povzročila spremembo in vasica je od leta 1989 zapuščena.

Ne le, da je možen nakup vasice, postanete lahko tudi doživljenjski župan

Če torej nekako zberete pol milijona evrov, dobite 6000 kvadratnih metrov, 44 hiš, lokal, cerkve in šolo ter gostišče, ki lahko prenoči 14 gostov. V vasi so tudi stare barake, bazen in športni park. Nedaleč stran je rezervoar, ki omogoča tudi turistične plovbe s čolnom. Kot navaja oglas za nepremičnino, je cena več kot ugodna, saj je 39 evrov za kvadratni meter marsikje po Evropi (vsaj v mestih) že nemogoča cena.

Kot še pravijo, je potrebna nadaljnja investicija, vendar pa ne več kot 2 milijona evrov, da bi vas popolnoma zaživela in prinašala dobiček. Dokumenti pa pravijo, da bo lastnik posesti imel tudi dostop do subvencij države in regije.

Fotografija je simbolična

(Visited 117 times, 3 visits today)
Close